keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Valintoja valintoja

Koska tästä blogista kuuluis virallisesti olla jotain hyötyäkin tuleville vaihtareille, kerrottakoon, että tänään alkoi varsinaiset opinnot, infopläjäyksellä toki ensin. Voi pojat. Kaikki vaihtarit (132 kappaletta kuulemma) istutettiin auditorioon, ja sitten erinäiset henkilöt edessä pajattivat käytännön infoa espanjaks. En tajunnu juuri mitään.
Sitten meidän jaettiin puoliks, ja mentiin luokkiin, ja siellä eteen lyötiin paksut paperinivaskat. Toisessa nivaskassa on kevätlukukaudella järjestettävät kurssit, toisessa niiden aikataulu. Siitä vaan sitten ruutupaperia, kyna ja kumi käteen, ja sovittelemaan kinnostavien kurssien aikatauluja yhteen. Eipä oo mitään sähköistä Korpin kalenteria täällä. Kurssikuvauksia ei myöskään harrasteta, vaan jokainen kurssista kiinnostunut menkööt ensimmäiselle luennolle kattomaan, kiinnostaako käsiteltävä asia ja haluaako sitoutua kurssin vaatimuksiin. Vaihtareiden tapauksessa harkittava asia on myös se, että ymmärtääkö sattumoisin mitään kyseisen opettajan puheesta. Tätä tutkailua saa tehdä kahden viikon ajan, sitten täytyy ilmottaa lopulliset valinnat.
Mä en oo vielä päättäny, mitä otan, mutta onneks mun ei tarvi ottaa montaa kurssia. Aion jatkaa espanjan opiskelua, se on jo yksi kurssi. Sitten otan varmaan kaks 6 pisteen kurssia vaan lisäks.
Siitä intensiivikurssista sainkin jo ekat 6 pistettä. Jos nyt oikeesti joku tuleva vaihtari joskus lukee tätä kirjoitusta, niin suosittelen todellakin tota kurssia, ellei espanja taivu ihan ku vettä vaan. Sehän kyllä maksaa ihan kiitettävän paljon, mutta tasoryhmissä oppii kumminkin uutta ja saa tosiaan jo yhdessä kuukaudessa 6 pistettä. Ja ihan ennen kaikkea: Saa ottaa varaslähdön yliopistoon tutustumiseen. Meitäkin oli nyt kaiken kaikkiaan joku 13 koko kurssilla, joten saatiin hyvin henkilökohtaista neuvontaa ja opastusta kaikissa käytännön asioissa, ja, mikä tärkeintä, englanniks.
Mutta tietenkin jos espanja jo sujuu, niin sitten varmaan voi tulla suoraan tähän yleiseen mylläkkään, kyllä kai siinäkin kaikki on aina paikkansa löytäny.

Tänään jatkuu vielä ohjelma bileiden merkeissä. Eli illalla vaihtareiden tutustumisbileet baarissa ja jatkot yökerhossa. Odotan kovasti, mutta vähän nihkeilyttää, kun huomenna aamulla on sen espanjan kurssin tasokoe. Mun pitäis päästä ton intensiivikurssin jälkeen siirtymään intermediate -tasolle, mutta pelkään pahoin, että darrassa suherrettu koe heittää mut vaan takaisin lähtöruutuun. No ei vaan, täytyy yrittää skarpata.
Sitten tuleekin jo Arppa. Harmittaa ihan sairaasti, kun nyt on ollu koko viikonlopun ja alkuviikon tosi lämmintä, n. 20 astetta. Puistot täyttyy kuhertelevista pareista, kukat kukkii, suihkulähteet pulppuaa, t-paitasillaankin on lämmin ja ihana olla ulkona. Sitten just kun mun potentiaalinen kuherteluseuralainen tulee, niin mitä lupaa säätiedotus: +5 ja heavy rain. Kiitos tästä, eipä sitten mennä puistoon pussailemaan. Toisaalta kyllähän täällä näkee arkipäivän intohimoa kaikkialla, niin metroissa kuin kaupan kassallakin. Se on kyllä oikeastaan ihan kivaa, semmoiset eläkeikäisetkin pusuttelee julkisesti ja kulkee käsi kädessä ja koko ajan hipelöivät toisiaan. Että ehkä sitä voi soveltaa myös sateella.
Ihan hyvä suunnitelma siis, paitsi että vielä pitäis saada suomalainen mies innostumaan ajatuksesta myös. Jooh. Ehkä vaan parempi kierrellä museoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti