torstai 20. tammikuuta 2011

Vapaapäivä

Tänään pidin ihan omavaltaisen vapaapäivän. Aamulla väsytti hirveesti, joten nukuin ensin pommiin, jonka jälkeen totesin, että vittu antaa olla.
Olipa ihanaa. Nukuin vaan pitkään, täällä asunnossa oli kerrankin hiljaista... En yhtään ahdistunu siitä ajatuksesta, että ulkona paistaa aurinko ja on kaikkea nähtävää ja koettavaa, mutta mä vaan kyyhötän sisällä. Oikein hyvä oli. Sitten asensin Spotifyn uudelle läppärilleni ja kuuntelin vähän Tehistä koti-ikävän lievitykseksi. Tuntui, että kyllä tää ehkä tästä.
(En kyllä tajua, miten ihmiset on pystyny näihin vaihtohommiin jo joskus aikoina ennen nettiäkin, nimittäin mun ehdoton henkireikä on kyllä se, että voin roikkua tavalliseen tapaani jossain Lööpin foorumilla. Miten yksin sitä olisikaan maailmassa, tai siis maassa maailmassa, jos ei olis tätä.)

Sitten neljän aikoihin meillä oli tutustuminen Museo del Pradoon. Siellä oli erinomaisen vaikuttavia taideteoksia. Mainio oppaamme Mario oli taas selostamassa ja yritti reilussa tunnissa esitellä meille valtavan museon kiinnostavimmat kohteet. Mä tykkäsin eniten Goyan "mustista maalauksista", joista kuuluisin on varmaan "Saturnus syö omat lapsensa". Ne oli tosi vaikuttavia. Ja tietenkin näistä vanhoista ja klassisista tauluista puhuttaessa mä tykkään aina kovasti hollantilaisista taiteilijoista. Muistaakseni ens viikolla on vierailu nykytaiteen museoon, sitä odotan tosi paljon! Siellä on sitten ainakin Picassot ja Dalit tietenkin.

Yks asia, mistä tykkään niissä jenkeissä on niiden tapa kehua kaikkea. Siis tietenkään ne ei varmaan ees tarkota mitään millään, mutta se on kumminkin aika kivaa, kun ne on koko ajan sanomassa jotain hyvää toiselle. "I just love you" ne sanoo vähän väliä. Ja aina kun saavun paikalle hengästyneenä ja kaikki sekaisin, joku henkäisee "Oh wow, someone is looking hot today."
Ne oli menodssa tänään johonkin niiden lähipubiin ja ajattelin mennä mukaan, jos vaan taas saan niihin yhteyden. Se kyllä jotenkin hermostuttaa, että niiden kanssa asioista sopiminen on aina jotenkin epämääräistä. Mä kaipaisin selkeitä kellonaikoja ja jotain järjestelmällisyyttä. En tajua miten ne aina tajuaa toisiaan, ja mä odotan edelleen jotain täsmällistä suunnitelmaa, tyyliin tapaaminen karhulla kello 19.05 tasan.
No jaa.

1 kommentti:

  1. Mut toisaalta, ku ei oo tarkkoja kellonaikoja, niin et ahistu siitä ja et oo niin myöhässä. Suukko! -HH

    VastaaPoista